default_mobilelogo

15Hvordan foregår det?
Behandlingen foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i hud og muskler, som stilmulere nervesystemet. Denne stimulering medfører smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne. Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt, kan du eksempelvis mærke en "varme", "prikken", eller en let "sovende" fornemmelse som stråler ud fra de steder, hvor nålene sidder.
Normalt indsættes 4-6 nåle i området, hvor du har ondt og 2 nåle i hænder eller fødder, som kan sidde i op til ca. 20 minutter. Der behandles 1-2 gange om ugen og der vurderes efter ca. 5 behandlinger - eller efter ca. 3 uger om akupunkturen har den ønskede effekt. Er der en positiv effekt efter de første 3-5 behandlinger er det ved kroniske tilstande ofte hensigtsmæssigt at behandle yderligere 3-5 gange for at opnå optimale resultater.


Hvordan virker det?
En af de første reaktioner på en virksom behandling er ofte en bedre nattesøvn og herefter reduktion af smerterne og du kan sansynligvis bedre udføre de aktiviteter, som du tidligere havde problemer med. Kort sagt, stimulerer nålene kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. De fleste studier om kroniske smertetilstande viser positive effekter i op til 6 måneder efter behandlingen.

 

Er der bivirkninger?
Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur og halvdelen af alle patienter vil føle træthed umiddelbart efter behandlingen. Symptomerne eller smerterne kan kortvarigt forstærkes, men er forbigående og forsvinder sædvanligvis inden for det første døgn. Herudover kan der opstå mindre blødninger og hævelser, hvor nålen har siddet. Ved inkompetent anvendelse af akupunktur kan der i sjældne tilfælde ske uheld med infektion eller perforering af de indre organer.


Særlige forholdsregler:
Jeg skal inden behandlingen startes have relevante informationer og vil eksempelvis gerne vide om du er gravid, får blodfortyndende medicin eller har en kronisk medicinsk sygdom, som du får medicin for. Som Fysioterapeut er jeg uddannet i akupunktur på højt nivau og følger sundhedsstyrelsens hygiejneregler og anvender kun sterile engangsnåle.


Hvorfor vælge en Fysioterapeut, når du skal have akupunktur?
For at opnå det bedst mulige resultat med akupunkturen, er det vigtigt af akupunkturen kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande. Fysioterapeuter har en sundhedsfaglig uddannelse på minimun 3 år inden de går i gang med at lære akupunktur og kan derfor vurdere om akupunktur er en relevant behandling for dig. Fysioterapeuten er samtidig uddannet til at hjælpe dig med den bedst kombination af behandling og træning.

 

Fysioterapi

Klinikken ligger ved Viborgvej/Ringvej krydset
Adressen er: Bymosevej 43
8210 Aarhus V

Telefon: 21 73 92 44

Mail: mgh@mail.dk

Akupunktur

Der kan tilbydes akupunktur, som en del af behandlingen.
Akupunktur koster ikke ekstra.
Akupunktur er ofte et rigtig godt supplement til fysioterapien, og kan ofte være medvirkende til af afkorte behandlingen.

Adresse og åbningstid

Klinikken ligger ved Viborgvej/Ringvej krydset
Adressen er: Bymosevej 43
8210 Aarhus V

Telefon: 21 73 92 44

Mandag - Fredag

kl. 8:00 - 16:00 eller efter aftale.